Hier kun je discusseren over het gedrag en de gehoorzaamheid van een Mastino of hoe je een Mastino kunt trainen.

Moderator: Angelique

gedragsproblemen kruising mastino/ duitse dog

Nieuw berichtdoor mariekejules op 09 jan 2011 14:25

Hoi hoi,
Wij hebben een kruising mastino/ duitse dog, genaamd Jules. Wij hebben hem uit het asiel gehaald in Belgie.
De vorige eigenaar had hem weggedaan omdat ze zwanger was en het niet aandurfde. Wij haddden toen zelf nog 2 honden, waar het direct goed meeging. We denken wel dat hij heel slecht gesocialiseerd is omdat hij van het platte land kwam.
Toen wij hem uit het asiel haalde was hij 11 maanden en hij is toen zelf een paar keer aangevallen door andere honden en sindsdien is het vrij moeilijk om ontspannen met hem te wandelen omdat hij iedere hond wil aanvallen die hij ziet en wij denken dat het niet is om te domineren maar echt om te doden want hij pakt ze in hun nek en knijpt deze dicht. Het is nu dus constant opletten en dat doet hij ook, constant alert en zoeken naar honden (en hopen dat andere mensen hun honden niet naar ons toe laten komen.) Een ander probleem dat hij heeft is dat hij niet met kinderen kan, en heeft al een keer naar een meisje gehapt. We hebben zelf een zoontje van bijna 1 en daar gaat het wel goed mee.
Onze vraag is nu: heeft iemand er een oplossing voor of iemand die ook een hond heeft met zulke problemen? We weten dat het een kruising is en het daardoor moeilijk is om te kijken of het bepaald gedrag is wat bij een ras hoort maar we hopen toch dat jullie kunnen helpen want we hebben echt al een hoop geprobeerd maar het gaat dan wel iets beter maar als hij de kans krijgt dan pakt hij zo weer een hond.

alvast hartstikke bedankt voor jullie hulp.

Groetjes Bob en Marieke
mariekejules
Junior Lid
Junior Lid
 
Berichten: 6
Lid sinds: 11 dec 2010 16:48

Keer terug naar Gedrag, gehoorzaamheid en training

  • VISITORS

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Design by Atropa