Plaats hier je algemene vragen m.b.t. (besmettelijke) ziekten bij je hond.

Moderator: Angelique

wormen

Nieuw berichtdoor malvasia op 19 dec 2006 21:37

RONDE WORMEN
Bij de ronde wormen vinden we onder meer de toxocara,de ankylostoma en de trichura.Ze zijn soms merkbaar in de stoelgang,omdat ze eruitzien als witachtige cilindertjes.
De toxora wordt overgedragen door het opeten van besmette uitwerpselen of kleine knaagdieren.Ook de moeder kan de larven doorgeven aan haar jongen via de placenta(honden)of de moedermelk(honden en katten).Volwassen wormen veroorzaken diaree,braken,vermagering en een gezvollen buik.De larven kunnen zich ook nestelen in de lever en de longen,en hoest en neusloop veroorzaken.
De ankylostoma infecteert de darmen door het eten van besmette uitwerpselen,maar kan ook doordringen in de huid en huidletsels veroorzaken.Deze worm drinkt bloed en brengt op die bloedarmoede teweeg.Hij kan ook tot zwartachtige,stinkende diaree leiden.
De trichura ten slotte is een worm die zich in de dikke darm van honden nestelt.Honden raken ermee besmet door de eitjes in te slikken die in de stoelgazng van besmette soortgenoten zitten.DeDe trichuraworm veroorzaakt een waterige bloeddiaree.
BEHANDELING EN PREVENTIE
Al deze symptomen kunnen voorkomen of behandelt worden met wormdrijvende middelen in pasta-of tabletvorm.
Groetjes
Avatar gebruiker
malvasia
Erkend Fokker
Erkend Fokker
 
Berichten: 459
Lid sinds: 04 dec 2006 17:03

Keer terug naar Algemeen medisch

  • VISITORS

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Design by Atropa