Plaats hier je algemene vragen m.b.t. (besmettelijke) ziekten bij je hond.

Moderator: Angelique

De loopsheid

Nieuw berichtdoor edith op 21 feb 2007 18:01

De meeste teven zijn twee keer per jaar loops. Dit uit zich door een lichte bloeding. De meeste teven houden zich zelf goed schoon. De eerste loopsheid treedt op in de periode tussen de 7e en de 15e maand. Daarna meestal regelmatig om de 6 maanden. U kunt het tijdstip het beste even noteren, zodat u van te voren ongeveer kunt berekenen wanneer uw teef loops kan worden.

Tijdens de loopsheid, die ongeveer 3 weken duurt, moet u uw teef goed in de gaten houden, zodat ze niet kan ontsnappen en er een ongewenste dekking tot stand komt. Laat haar dus gedurende deze tijd altijd aan de lijn lopen. Ook niet los om haar uit te laten rennen, want een dekking is gebeurd voordat je er erg in hebt.

Als de loopsheid voorbij is kunt u de teef het beste helemaal in bad doen, zodat de geur van de loopsheid verdwijnt en de reuen niet meer lastig doen. Natuurlijk moet u niet vergeten ook het kussen of de plaid waar uw teef op ligt of slaapt en de mand na de loopsheid grondig te reinigen.

Wat de reu betreft heeft u er alleen maar last van dat de reu soms vervelend kan doen door te zitten piepen en/of jammeren omdat er loopse teven in de buurt zijn. De ene reu heeft hier meer last van dan de andere. Vooral als de reu eens een keer een loopse teef heeft gedekt, dan wil het nog weleens voorkomen dat hij de smaak te pakken krijgt en constant op zoek is naar loopse teven.

Afbeelding
edith
Veteraan
Veteraan
 

Re: De loopsheid

Nieuw berichtdoor Angelique op 21 feb 2007 18:13

Weet je wat ik hier zo grappig vind, Thara en Laika schelen een week en tot nu toe zijn ze allebei tegelijk loops geweest.
Ze doen alles samen....ook dit, hoezo echte vriendinnen.....
Afbeelding
Avatar gebruiker
Angelique
Moderator
Moderator
 
Berichten: 1468
Lid sinds: 15 okt 2005 12:49
Woonplaats: hier


Keer terug naar Algemeen medisch

  • VISITORS

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Design by Atropa