Plaats hier je algemene vragen m.b.t. (besmettelijke) ziekten bij je hond.

Moderator: Angelique

Hartworm te lijf

Nieuw berichtdoor mien op 04 sep 2008 12:24

Preventie enige manier om aandoening huisdieren en andere diersoorten te bestrijden.

Als bij een hond of andere diersoorten '' hartworm ( dirofilaria immitis ) '' blijkt tehebben, dan is vaak voor de genezing voor het dier heel ingrijpend.
Soms moet het dier voor enkele dagen worden opgenomen in een kliniek.
De '' dirofiaria immitis ( hartworm ) '' zorgt in Europa voor steeds meer problemen. Beneden de lijn Parijs - Milaan komt deze infectie inmiddels overal voor, met de hooste besmettingscijfers in riviergebieden zoals de Povlakte in Italié en de Rhóne - delta in Frankrijk. wjfn

De behandeling van een '' hartwormbesmetting '' is inderdaad een lang en riskant proces en sterk afhankelijk van de ernst van de toestand van de patiént. Tijdens de behandeling, met medicijnen, moeten honden ( diersoorten ) streng worden gecontroleerd op bijwerkingen en moet hun activiteit gedurende een paar weken worden beperkt. Bovendien - in vergevorderde gevallen herstelt hun gezondheid zich niet ; zelfs niet na een doeltreffende behandeling.

Honden en katten ook andere dier soorten raken, als ze door bepaalde '' muskietensoorten ( muggen ) '' worden gestoken, besmet met de larfjes van de hartworm. Dergelijke larfjes worden '' microfilarién '' genoemd. Binnen enkele maanden kunnen die larfjes uitgroeien tot volwassen wormen van meer dan 20 centimeter lang,die verblijven in het hart of in de longslagaderen. Deze volwassen wormen produceren vervolgens niet alleen weer duizenden nieuwe larfjes, maar zorgen ook voor ernstige klachten.
Als we hartworm net zoals lintwormen en spoelwormen willen bestrijden, kunnen er gevaarlijke complicaties ontstaan. Bij het doden van '' hartwormen '' kunnen namelijk wormrestanten in de bloedbaan gaan circuleren en zo voor een '' levensbedreigende '' embolie ( ontstaan doordat de bloedstroom geronen bloed mee door het lichaam ) voert, zorgen. De restanten lopen vast in kleinere bloedvaten, waardoor de bloedvoorziening van bepaalde weefsels blokkeert en er infarcten kunnen ontstaan.

Daarom geld, nog sterker dan anders, het bekende gezegde : voorkomen is beter dan genezen. In die gebieden waar met hartwormlarfjes, besmette '' muskieten ( muggen ) leven, is het dan ook '' essentieel '' om honden of andere diersoorten preventief te behandelen. En omdat je nooit kunt voorkomen dat huisdieren en andere diersoorten door '' muskieten '' worden gestoken, gebruikt men daarvoor dus middelen die ervoor zorgen dat alle hartwormenlarfjes die het lichaam binnenkomen, meteen worden gedood voordat ze kunnen uitgroeien tot volwassen vorm. Deze preventie is belangrijk voor honden maar ook voor alle diersoorten die in besmette gebieden leven, die daar op vakantie gaan.

Aangezien de besmetting voorkomt in veel van de meest populaire vakentiegebieden, is het bijzonder makkerlijk dat dierenartsen hier geregistreerde middelen hebben om de honden en andere diersoorten veilig te beschermen, tegen infecties met hartworm.
Afbeelding

Orthen's Green Donna Ferrari
Avatar gebruiker
mien
Veteraan
Veteraan
 
Berichten: 764
Lid sinds: 29 nov 2006 14:25
Woonplaats: brabant

Keer terug naar Algemeen medisch

  • VISITORS

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Design by Atropa