Plaats hier je algemene vragen m.b.t. (besmettelijke) ziekten bij je hond.

Moderator: Angelique

Pure chocolade

Nieuw berichtdoor Angelique op 05 dec 2005 21:46

Pure chocolade is puur gif voor de hond!Sinterklaastijd. De schoen mag gezet, en misschien doet Sint er wel een chocoladeletter in. De hond vindt dat erg aardig van de Sint en eet de letter 's nachts op. Niet denkbeeldig, en het kan slecht met de hond aflopen.

In chocolade zit de stof theobromine en die is erg giftig voor honden. Bij lichte vergiftiging gaat de hond binnen 6 tot 12 uur na opname van de chocolade meer drinken en krijgt last van braken en diarree. Er kan ook onrust met snelle hartslag en hijgen optreden. Bij ernstiger vergiftiging kunnen en krampen en coma voorkomen die fataal kunnen aflopen.

Pure chocolade is gevaarlijker dan melk of witte chocolade. Maar hoeveel kan de hond nu opeten voor er problemen komen? Bij een hond van 10 kg is 12.5 gram al voldoende voor lichte vergiftiging (ter vergelijking; 1 reepje merci is al 12.5 gram, dit is alleen een voorbeeld, het geldt voor alle chocolade van elk merk.)

Een hoeveelheid van 40 gram pure chocolade kan al fataal zijn voor een hond van 10 kg. Heeft uw hond (teveel) chocolade gegeten neem dan snel contact op met de dierenarts, deze kan het dier laten braken.

Behalve in chocolade, wordt theobromine ook gevonden in cola, thee, cacaopoeder en cacaobonen. Denk ook aan de gedroogde cacaobonenschillen die sommige mensen als bodembedekker in hun tuin hebben, deze zijn ook giftig!

Wij wensen u prettige en gezonde feestdagen.

Bron: Dierenkliniek Wilhelminalinde
Avatar gebruiker
Angelique
Moderator
Moderator
 
Berichten: 1468
Lid sinds: 15 okt 2005 12:49
Woonplaats: hier

Keer terug naar Algemeen medisch

  • VISITORS

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Design by Atropa